Реклама
КОМПАНИИ

24 October 2011, 13:59 (обновена 24 October 2011, 14:01) | Автор: Веско Павлов | Източник: LiveBiz

ОББ разпродава жп империята на Васил Божков

Банката насрочи търгове за продажба на активи на три от дружествата в "Железопътна инфраструктура - холдингово дружество"

следвайте ни в Twitter

ОББ е обявила за публична продан три от последните дружества, които останаха от жп империята на бизнесмена Васил Божков. На търг са обявени имоти на "Национален изследователски институт по транспорта", на "Ремонтно-възстановително предприятие Кьоне" и на "Завод за стоманобетонови конструкции и изделия" Свищов.


И трите дружества са част от "Железопътна инфраструктура-холдингово дружество", контролирано от Васил Божков. Национален изследователски институт по транспорта е на загуба още от 2010 г. заради неподновените сертификати за безопасност на парка на БДЖ, от където идваха основната част от приходите на института.


Общите задължения на трите предприятия към банката са 33 млн. евро, от които свищовското и "Кьоне" дължат по 10 млн. евро, още 3 млн. евро са на института, а за останалите пари компаниите са съдлъжници с "Локомотивен и вагонен завод" Русе. Преди дни съдебен изпълнител обяви за публична продажба по-голямата част от активите на русенския завод, отново заради същия дълг към ОББ.

Реклама

Интервю

Петър Чобанов пред LiveBiz: Българската икономика стана заложник на политическата криза

19.11.2014

Петър Чобанов пред LiveBiz: Българската икономика стана заложник на политическата криза

"Много е важно в бюджет 2015 година да бъде предложена една смислена фискална консолидация.Траекторията, по която ще върви бюджетът през следващите няколко години, трябва да води до намаляване на дефицита.

Блогове

ЧЕЗ с извънреден отчет на електромерите

05.03.2013

ЧЕЗ с извънреден отчет на електромерите

В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, „ЧЕЗ Разпределение България" АД започна извънредно отчитане на електромерите, съобщиха от компанията.